پروژه حفاری چاه ارزیابی شماره ۳ قزلتپه که به دلیل شرایط خاص دما و فشار در عمق بالا، با پیچیدگیهای زیادی همراه بود با موفقیت به پایان رسید.
این پروژه با شرایط HPHT (دمای انتهای چاه ۳۵۰ درجه فارنهایت و فشار ۱۵۷۰۰ پام) بهصورت EPD از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به شرکت پژواک انرژی از شرکتهای تابعه گروه انرژی پاسارگاد واگذار شد و در ادامه، کارفرمای پروژه به مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران تغییر یافت.
در طول اجرای این پروژه، عملیات مختلفی شامل تعمیر، تعمیق، حفاری، چاهآزمایی و تعلیق چاه بهطور کامل انجام شد و پروژه شامل حفاری تا عمق ۵۰۵۰ متری با استفاده از سیال پایه آبی و روغنی و اجرای مغزهگیری در سازندهای تیرگان و شوریجه بود.
دو چاه قبلی این میدان در سالهای ۱۳۴۶ و ۱۳۴۸ توسط شرکت اکتشاف نفت ایران با بکارگیری پیمانکاران خارجی حفاری شده بود و حفاری چاه شماره ۳ نیز پیش از این توسط شرکت دیگری آغاز شده بود که بدلیل عدم آمادگی فنی و عملیاتی برای مواجهه با شرایط خاص دما و فشار این میدان، تا عمق ۲۵۰۰ متری انجام و ادامه عملیات متوقف شده بود.
برای انجام موفق این پروژه، شرکت پژواک انرژی ابتکارات و خلاقیت های متعددی در بخش های مختلف بکار بست؛ دستاوردهایی که میتواند در پروژه های مختلف بعدی در کشور مورد استفاده قرار گیرد. از جمله:
۱. طراحی و شبیهسازی عملیاتهای مختلف و آمادگی در جهت کنترل چاه
۲. حفاری با رعایت اصول ایمنی در دماهای بالاتر از ۳۴۰ درجه و کنترل خواص سیال حفاری با وزن ۱۳۸ پوند
۳. طراحی و اجرای عملیات سیمانکاری آویزه آستری ۷ اینچ با کیفیت مطلوب
۴. بهینه سازی محل نصب سنترالایزر آستری ۷ اینچ با فواصل نامتقارن جهت بهبود کیفیت سیمان
۵. انجام نمودارگیری در دمای تهچاهی بالاتر از ۳۴۰ درجه فارینهایت
۶. مشبککاری و چاهآزمایی در دما و فشار بالا
۷. شبیه سازی انتقال حرارت و تغییرات دما جهت طراحی و بهینه سازی عملیاتهای صورت گرفته با در نظر گرفتن بازه تغییرات دمای انتهای چاه.
پایان موفق این پروژه، نشاندهنده توانمندی و تخصص تیم فنی و مهندسی شرکت پژواک انرژی در مواجهه با چالشهای پیچیده در شرایط سخت حفاری است که موجب شد این پروژه با رعایت تمامی استانداردهای ایمنی و عملیاتی و با بالاترین سطح کیفیت به پایان برسد.